• Ivia - pantofi copii
ยป
Tabel marimi

Tabel Marimi - Incaltaminte Copii si Bebelusi Ivia

In primul rand trebuie sa aflati ca marimile la incaltaminte difera in functie de calapodul si furnizorul de talpa al fiecarui producator, de regiunea(tara) de unde acestea sunt achizitionate. Astfel o pereche de incaltaminte marimea 18 achizitionata de la un producator incaltaminte poate avea lungime diferita fata de aceeasi pereche marimea 18 achizitionata de la alt producator.
Pentru a va fi mai usor sa aflati marimea potrivita micutului dumneavoastra la incaltamintea copii si bebelusi IVIA, va punem la dispozitie un tabel de marimi incaltaminte pentru copii, care va  va ajuta in acest demers.
  • In primul rand trebuie sa masurati corect talpa piciorusului copilului dumneavoastra. Puteti lua masura piciorului astfel: pe o foaie alba de hartie asezati piciorul copilului care apoi trebuie sa isi sprijine greutatea corpului pe piciorul a carui marime doriti sa o aflati. Este necesara sprijinirea greutatii corpului pe piciorul masurat pentru ca in acest fel piciorul se dilata si dimensiunea lui poate creste cu pana la 4 milimetri in functie de varsta si greutatea copilului.
  • Desenati apoi cu un creion sau pix conturul piciorusului astfel asezat. Masurati cu un liniar obisnuit distanta dintre cele mai indepartate 2 puncte ale conturului (de la varful degetului mare sau mijlociu, in functie de care este mai proeminent pana la curbura calcaiului). Veti afla astfel numarul de centimetri pe care il are talpa piciorului.
  • Tot ce trebuie sa faceti apoi pentru a afla marimea potrivita este sa cautati in tabelul de mai jos marimea corespunzatoare numarului de centimetri astfel aflat. O abatere de 3-4 milimetri (intotdeauna in sus!!!) nu va influenta mersul copilasului dumneavoastra. (ex. Ati masurat 12.7 cm, veti cauta in tabel marimea asociata dimensiunii 13 cm).
Pentru cei mici care inca au probleme cu directia si echilibrul dar incearca voiosi sa faca primii pasi veti masura direct talpita lor cu liniarul, cu rugamintea de a ne comunica faptul ca nu se pune inca problema de stat cuminte si sprijinit la masuratoare.

Ce marime comand?

Marimea astfel aflata este dimensiunea fixa piciorusului. Aceasta se poate modifica insa foarte repede, in functie de ritmul de crestere al fiecarui copil. Aveti astfel optiunea sa comandati o marime mai mare care insa sa nu deformeze mersul copilului.

Cum verific  daca marimea este buna?

Dupa ce ati incaltat perechea comandata, fara sa inchideti baretele, sireturile sau cataramele, impingeti piciorusul copilului pana in varful incaltamintei. Incercati apoi sa verificati, in timp ce copilul isi sprijina greutatea corpului pe piciorul verificat, daca in spatele calcaiului mai aveti maxim 1cm liber. Daca ramane mai mult de 1 cm, spatiu liber, incaltamintea este prea mare si va afecta piciorul copilului!
Cu o pereche de incaltaminte de marime potrivita copilul trebuie sa paseasca liber, usor si fara nicio problema.

DACA MICUTUL SE IMPIEDICA IN TIMP CE INCEARCA SA PASEASCA, NU INSEAMNA CA INCALTAMINTEA ESTE PREA GREA, DE CALITATE INDOIELNICA SAU CA “NU MERGE BINE CU ELE” CI PUR SI SIMPLU CA ESTE PREA MARE!!!

Tabel Marimi Incaltaminte Copii - Ghete.Cizme.Sandale

 
Pentru premergatoriprimii pasi”, marimile sunt exprimate in centimetri, astfel masura talpitei copilului va fi si masura incaltamintei. Pentru “primii pasi” marimile disponibile sunt de la nr. 10 (cm) la nr. 14.5 (cm) 
MARIME NR. CENTIMETRI
18 12
19 12.5
20 13
21 13.5
22 14
23 15
24 15.5
25 16
26 16.5

Update cookies preferences